3 Eylül 2014 Çarşamba

2014-2015 Sezonunda İlgimi Çeken Diziler


         Gün geçmiyor ki yeni diziler çıkmasın. Her sezon en az 40 tane dizi yayına giriyor. Bunlardan sadece 15 tanesini devam edebiliyor yayına. Hal böyle olunca ikinci sezon onayını almayan dizilere başlamamaya karar vermiştim. Daha önce elimde patlayan diziler sağolsun (Flashforward, Alcatraz, Hello Ladies,...), hatta işi abartıp 3. sezon onayını almayana başlamıyorum. Yani çok nadir diyelim :) Yine de her sezon gözüme birkaç dizi kestiriyorum. Bu başlıkta komedi dizileri yok. Eğer çok iyi duyumlar almazsam asla yeni bir komedi dizisine başlamıyorum. Şimdi bu sezon beklediğim dizilere bir bakalım:

Not: Diziler aslında bir gün önce yayınlanıyor fakat bizim ülkemizdeki tarihleri yazdım.

1) The Flash


Süper kahramanlar ve çizgi roman uyarlamaları inanılmaz bir patlama yaşıyor şu anda. Gün geçmiyor ki bir Marvel, bir DC karakteri dizi ya da film olmasın. Son projelerden biri Flash'ti. Çok sevdiğim bir karakter kendisi normalde. E durum böyle olunca onu canlandıracak kişiyi çok merak ediyordum. Glee'den tanıyıp, sevdiğim Grant Gustin'i görünce biraz rahatladım. Rolde pek sırıtmayacağını düşünüyorum ama çok başarılı bir aktör diyemeyeceğim kendisine. Dizide daha iyi göreceğiz tabi. Zaten CW dizisi olduğu için en az 5-6 sezon süreceğini düşünüyorum. Hadi bakalım neler olacak! 


Kısaca Konusu: Süper hıza sahip Barry Allen'ın hayatı :) (çok mu kısa oldu ne?)
Başlama Tarihi: 8 Ekim 2014 




2) iZombie


Yine bir CW dizisi ve yine bir çizgi roman uyarlaması. Konusuyla ilgimi çekmeyi başaranlardan. Ayrıca CW dizilerini izleme sebebim güzel insanlar görmek, ne yalan söyleyeyim :)

Kısaca Konusu: Tıp öğrencisi olan bir zombi! Normal hayatını sürdürmeye çalışıyor ve bir yandan beyin yemeyi ihmal etmemesi gerekiyor. Bunun için bir adli tıp bürosunda iş buluyor ve oradaki beyinleri yemeye başlıyor fakat yediği beyinlerdeki anılara da sahip oluyor ve kızımız bunu cinayetleri çözmek için kullanmaya başlıyor.
Başlama Tarihi: Bilinmiyor

3) Gotham


Son zamanlardaki Nolan'ın Batman üçlemesinin başarısının ardından, böyle bir dizi çekilmesine kimse şaşırmamıştır eminim ki. Heyecanla beklediğim doğrudur çünkü ayıptır söylemesi Penguen, Poison Ivy, Kedi Kadın, Joker, Riddler ve daha nice Batman kötüsü görebileceğiz! Bu arada Batman'in kötülerini Batman'den çok sevdiğim de doğrudur :D

Kısaca Konusu: Son Batman filmlerinde usta oyuncu Gary Oldman tarafından canlandırılan Dedektif James Gordon'ın gözünden izleyeceğiz bu kez Gotham şehrini. Tüm kötülerin gençliğini görmek güzel bir deneyim olacak.
Başlama Tarihi: 22 Eylül 2014

4) Wayward Pines
















Normalde geçen sezon yayına girmesi gereken bir dizi olduğundan, çok tutunamayacağını düşünüyorum ama yine de bir umut. Dizinin en büyük silahı oyuncuları. Terrence Howard, Melissa Leo, Juliette Lewis (Nasıl da severim bu kadını!) ve Matt Dillon.

Kısaca Konusu: Kayıp olan iki arkadışını bulmak için mükemmel, küçük bir kasaba gibi gözüken Wayward Pines'a gelen Ajan Ethan Burke kısa sürede bu kasabada bir şeylerin ters gittiğini ve kimsenin burayı terk edemediğini anlar.
Başlama Tarihi: Bilinmiyor

5) Constantine

















Gördüğünüz gibi çizgi roman uyarlamaları ele geçirdi sektörü. Bu sefer daha önce filmi de olan bir karakter. En karizmatik anti-kahramanlardan biri olan Keanu Reeves'in oynadığı filmin yerini tutabilecek mi bakalım?

Kısaca Konusu: Geçmişteki günahlarıyla yüzleşen John Constantine, birden kendini süper güçlerle savaşırken buluyor.
Başlama Tarihi: 24 Ekim 2014

6) 12 Monkeys

















Çizgi romanlardan sonra popülerleşen dizi projelerinden biri de; filmlerden dizi yapmak! Nikita, Fargo, Constantine (hem çizgi roman hem film!), Hannibal, From Dusk Till Down, Bates Motel sadece benim bildiklerim. Kim bilir daha neler vardır neler.

Kısaca Konusu: İnsanların neredeyse soyunun tükenmesine ve insanları yer altında yaşamaya zorlayan bir salgını engellemek için biz zaman makinesi icat edilir. Deneme aşamasındaki makineyi kullanması için bir mahkum gönderilir geçmişe.
Başlama Tarihi: Ocak 2015

7) Daredevil



















Yine bir çizgi roman ve yine bir film uyarlaması. Yazının bu kadar çok film ve çizgi roman içermesinin nedeni bildiğim ve sevdiğim şeyleri izlemeyi sevmemden kaynaklı sanırım. Daredevil'i Spiderman'in çizgi filminden biliyorum. Orada bayağı karizmatik bir roldeydi bence. Bu yüzden bu rol için seçilen elemanı hiç sevmedim fakat True Blood'ın Jessica'sı Deborah Ann Woll'un olması içimi ısıtıyor.

Kısaca Konusu: Kör bir avukat, diğer gelişmiş duyuları sayesinde kötülerle savaşıyor.
Başlangıç Tarihi: Mayıs 2015

8) Scorpion
















Ne oyuncuları ne de konusu çok iç açıcı değil ama yine de bir çekiciliği olduğunu inkar edemeyeceğim. Çok iyi övgüler alırsam başlayacağım.

Kısaca Konusu: Bir grup süper zeki insanın, Dünya'nın sorunlarını ve tehditlerini çözmeye çalışması üzerine kurulu bir dizi.
Başlangıç Tarihi: 22 Eylül 2014




    Ayrıca bu diziler Hieroglyph diye bir dizim daha vardı heyecanla beklediğim çünkü Eski Mısır'ı anlatıyordu dizi fakat o da dizi kıyımına gitmiş ve yayınlanmadan iptal edilmiş. Bu yazıyı yazarken fark ettim ben de...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder